U bent hier: Home » Schoolteam » Kleuteronderwijs » 1e Kleuterklas

1ste kleuterklas

Welkom op de website van de allerkleinste Krekeltjes en hun juf

                             

 

 Met mijn tas
 en met mijn jas,
 ga ik naar de kleuterklas.
 Ik maak veel vriendjes,
 groot en klein.
 Jules
 zal er één van zijn!

Jules is onze klaspop en staat centraal in onze klas. Hij geeft onze kleintjes een houvast en geborgenheid. Jules is de beste vriend van al onze peuters. Hij stelt elke week het thema voor, werkt en speelt mee, gaat mee naar toilet, knuffelt, … En als we jarig zijn mag Jules een nachtje mee naar huis met de jarige. Super he!

Voor de kleinsten is het vooral belangrijk om zoveel mogelijk structuur en regelmaat te hebben. Daarom heeft elke dag dezelfde vaste momenten. Zo overlopen we elke ochtend onze kalenders, zingen we steeds hetzelfde ochtendlied, we maken Jules wakker en kleden hem aan, … zo verloopt onze dag steeds hetzelfde tot als Jules weer in zijn bedje gaat en onze kleuters naar huis gaan.

Ik vind het heel belangrijk dat onze kleuters voldoende kansen krijgen om te ontdekken en te experimenteren. Dit kunnen ze in de verschillende hoeken van de klas. En ik ben er natuurlijk om hen hierbij te helpen en te stimuleren. Enkele hoekjes: poppenhoek, knutselhoek, computers, zandtafel, … En in de puzzelhoek puzzelen onze kleuters met Joséphine de puzzelrups.

Ze beginnen achteraan met de eenvoudige inlegpuzzel en telkens wanneer ze 5 puzzels kunnen maken van eenzelfde niveau mogen ze een kleur opschuiven. Zo proberen ze zo dicht mogelijk bij Joséphine haar hoofd te geraken. Spannend he!

Wat doen we nog zoal?

- peuter – schrijfdans
- Tik Tak: juf speelt met muziek, klanken, knuffels, prenten,…
- poppenkast
- 2x per week turnen
- …

Zo, hebben jullie een beetje een beeld van wat er in ons klasje gebeurt? Jullie mogen steeds ook een kijkje komen nemen en ik zal altijd klaarstaan voor vragen.

Juf Vicky